Marriedadult
Image default
Society / Relationships

Alles over botox

Botox is een merknaam voor Botulinetoxine. Botuline toxine kan ook wel als een soort van gif worden genoemd dat effect heeft op zenuwcellen. Het gif is afkomstig van de botulinebacterie. En is een gevaarlijk gif. Zo ontstaat het gif ook in stilstaand water op warme zomerdagen. Dit heeft vaak een dodelijk gevolg voor vissen en gevogelte die in aanraking komen met het stilstaande water. Botox wordt tegenwoordig zowel medisch als cosmetisch gebruikt. Heel veel mensen zijn wel bekend met de cosmetische toepassing van dit gif.

Omdat botulinetoxine voornamelijk invloed heeft op de zenuwcellen wordt het medisch vooral gebruikt voor spier gerelateerde aandoeningen. Zo wordt het gebruikte tegen pijn of kramp in de spieren. Ook biedt het tegenwoordig vaak oplossing voor overmatig zweten. Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrose genoemd. Botox wordt vaak toegepast bij de oksels om oplossing te bieden bij deze aandoening. Hierbij wordt er botox gespoten in de zweetklieren in de oksels. En heeft na de eerste behandeling ongeveer 4 maanden effect. Hoe vaker de behandelingen worden gedaan hoe langer de effectiviteit van de behandelingen aanhoudt. Ook wordt tegenwoordig botox tegen migraine gebruikt.

Op cosmetisch gebied wordt botox voornamelijk gebruikt om rimpels tegen te gaan. Dit wordt voornamelijk gedaan voor in het gezicht. Een zeer lage concentratie wordt hierbij in de spieren bij de rimpels gespoten. Doordat de kleine spiertjes in het gezicht tijdelijk verlammen zorgt dit ervoor dat er geen rimpels verschijnen. Vaak is een dergelijke behandeling niet permanent en moet dus regelmatig worden herhaald.

De kosten botox verschillen bij de verschillende klinieken. Ook de kwaliteit verschillen bij de verschillende klinieken. Het is daarom verstandig om eerst goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden met botox. Dit kan vaak ook door middel van een persoonlijk advies dat kan worden ontvangen tijdens een consult. Hierbij wordt er ook goed door de arts gekeken welke behandeling het beste bij de patiënt past.

http://faceland.nl/