Marriedadult
Image default
Society / Relationships

Hoe werkt de Law of attraction?

Law of Attraction; de wet van de aantrekkingskracht. Hoe werkt dit nou precies? Is het echt zo dat als je iets maar vaak genoeg visualiseert, dat het naar je toe komt? Nee, helaas werkt het niet zo.

De wet van de aantrekkingskracht zegt eigenlijk; waar jij aandacht aan geeft, daar krijg je meer van. Of wat je aandacht geeft, groeit. Dit werkt zowel de negatieve kant, als de positieve kant op. Als jij elke dag tegen jezelf zegt; ‘het gaat me nooit lukken omdat project af te ronden’, dan gaat het je waarschijnlijk ook niet lukken.

Alles gebeurt vanuit je onderbewustzijn

Het onderbewustzijn reageert op alles. Niet alleen op de dingen die je zegt of doet, maar ook op de dingen die je voelt. Stel je voor dat je heel graag een nieuw huis wilt. Je maakt een visionboard, waarop je allemaal afbeeldingen plakt van hoe je jouw huis zou willen inrichten, hoe het huis er uit moet komen te zien en in wat voor wijk het huis zal moeten staan. Als je daarnaast de overtuiging hebt dat je nooit genoeg geld zal hebben om dit huis te kunnen kopen, zal je onderbewustzijn ervoor zorgen dat jouw overtuiging van geld vóór jouw verlangen gaat liggen om het huis te kopen. Jhe brein zegt als het ware tegen jezelf dat je dat huis helemaal niet wilt. Omdat dit onderbewust gebeurt, heb je niet door dat je jouw eigen gedachten saboteert, waardoor je niet krijgt wat je verlangt.

Je krijgt wat je verlangt

In de law of attraction krijg je altijd wat je verlangt. Het probleem is dat je dit niet bewust ervaart. Het onderbewuste zorgt er voor dat er een klink ontstaat tussen wat je echt wilt en de overtuigingen die je hebt. Jouw overtuigingen moeten in balans zijn met je verlangens, en dat is soms nog best lastig. Juist omdat er zoveel gebeurt in je onderbewuste.