Marriedadult
Image default
Offers

Op zoek naar relatietherapie?

De keuze maken om naar relatietherapie te gaan kan aanvoelen als een hele grote stap. Het gaat erom toe te geven dat het in je relatie allemaal niet rooskleurig verloopt. Dat is vaak moeilijk en eng om toe te geven. En als je niet goed op de hoogte bent van wat therapie inhoudt, kan het mysterieus en verwarrend aanvoelen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het veel moeite kan kosten om een geschikte relatietherapeut te vinden. Het idee om een relatietherapeut te bezoeken is vaak al op de achtergrond bij één of zelfs beide partners aanwezig. Maar je voelt je vast allebei onzeker over hoe het nu verder moet – en of je specifieke problemen echt kunnen worden verholpen.

Redenen voor relatietherapie

Om de keuze voor relatietherapie ja of nee wat te vergemakkelijken, hieronder een aantal veelvoorkomende problemen die erop wijzen dat je mogelijk baat zou kunnen hebben aan therapie.

 1. Het vertrouwen is geschonden
  Een van de meest voorkomende redenen voor het zoeken naar relatietherapie is de behoefte aan hulp bij het overwinnen van een grote vertrouwensbreuk. Misschien was het ontrouw, misschien een emotionele aangelegenheid; misschien een reeks leugens of misleiding over geld.
 2. Ruzies komen steeds vaker voor
  Merk je dat het ritme van je dagelijks leven verschuift naar een meer conflict-georiënteerd gevoel? Misschien zijn het allemaal “kleine” ruzies, of misschien zijn ze enorm.
 3. De communicatie is slecht
  Misschien is openlijk conflict niet het probleem, maar je voelt je voortdurend verkeerd begrepen of genegeerd. Of misschien heb je het gevoel dat je niet eens een goed beeld hebt van wat er de laatste tijd emotioneel met je partner gebeurt; hij of zij kan net zo goed een vreemdeling zijn.
 4. Er voelt zeker iets mis, maar je weet niet zeker wat of waarom
  Net als bij individuele therapie, is soms relatietherapie niet alleen nuttig om problemen op te lossen, maar ook om ze te identificeren. Laten we zeggen dat er iets is veranderd in de dynamiek van je huwelijk, maar je kunt het niet echt beschrijven. Of je voelt je niet zo op je gemak bij je partner als vroeger. Of je bent er chronisch boos op, maar je weet niet waarom.
 5. Lichamelijke intimiteit is een probleem
  Intieme kwesties kunnen zowel een symptoom als een oorzaak van relatieproblemen zijn, wat betekent dat het vaak de voorhoede is van de dagelijkse klachten.

Voelt het goed?

Wat de reden ook is dat je dit blog leest en nadenkt over relatietherapie, wees niet bang om je vragen te stellen aan Romy Quint. Hoe eerder, hoe beter. En als er een match is, zijn jullie bij Quint Relatietherapie in ieder geval aan het juiste adres om te werken aan het versterken van jullie relatie.

 

https://quintrelatietherapie.nl/